6 praktikus tanács, hogy helytakarékosan pakolhass az autódba

Gondolkoztál már azon, hogyan fogod ünnepelni, mikor újra szabadon járhatsz-kelhetsz a világban? Elmentek egy nagyot kirándulni? A legközelebbi bevásárlóközpontban azonnal kiéled a vásárlási vágyadat? Meglátogatod az összes rokont? Összegyűjtöd a barátokat, és irány a Balcsi vagy egy piknik? Esetleg egyből külföldre utazol, a hegyekbe vagy a tengerhez? Egy dolog biztos: autó kell hozzá!

Az elmúlt hetek után nem csodáljuk, ha te már vágyódsz a szokásos reggeli rutin után. Amikor az iskolába menet az összes gyerek egyszerre beszél a hátsó ülésen, neked pedig közben az aznapi vidéki utadon jár az eszed, vagy azon, mit felejtettél le a nagybevásárlási listádról.

De milyen is az ideális autó egy ilyen átlagos naphoz? Ami biztonságos a gyerekek miatt, ami telepakolható a bevásárlással, és ami gazdaságosan, de kényelmesen elvisz napközben az utadra. Sőt, lehetőleg a kocsi legyen alkalmas arra, hogy a hétvégén elmehessetek vele egy nagyobbat kirándulni, illetve más, távolabbi nyaralásokra is. Nos, mindennek fényében nem csoda, hogy ekkora népszerűségnek örvendenek a SUV-ok!

Mi fán terem a SUV?

A SUV-okat szokás utcai terepjáróként is emlegetni, és az utóbbi időben elképesztően népszerűvé váltak. A sikerét egyértelműen a fent említett előnyöknek köszönheti: elég nagy a pakoláshoz, elég kényelmes és tágas egy nagyobb társaságnak, családnak is, akár hosszabb utazásokon is.

Amellett továbbá, hogy gazdaságosan üzemeltethető, biztonságos is, köszönhetően a súlyának, a felépítésének, és hogy magasabban ülve jobban belátható a forgalom. Amikor persze SUV-ról beszélünk, akkor eléggé változatos típusokkal találkozhatunk, úgyhogy választás előtt mindenképpen próbálj ki párat, sok szalonnál van rá lehetőség!

Íme 6 tipp, hogy a SUV-od tereit teljesen ki tudd használni:

1. Hátulról előre pakolj! Legelőször azokat rakd be, amire csak az úticélon lesz szükséged, és ott sem azonnal. Spórold meg magadnak, hogy minden megállásnál ki kelljen pakolni a grillsütőt és a gumicsónakot, hogy hozzáférj a szendvicsekhez.

2. Ami utoljára megy be, az először jön ki! Logikusan, a végén tedd be például a hűtőládát, vagy az italt, amit a megérkezés örömére fogtok elfogyasztani!

3. Gondolkozz nagyban! A SUV-ok csomagterébe rengeteg minden befér, érdemes hatalmas tároló zsákokat beszerezned, amelyekbe rakodhatsz. Ha nagyobb is a súlya, egyszerűbb mozgatni így a cókmókot.

4. Ha extrém sportot űzöl, vagy egyszerűen csak sporteszközöket visztek magatokkal, ruházz be kiegészítőkre: tetőcsomagtartóra, biciklitartóra. A SUV-ok bírják a terhet.

5. A SUV-ok telis-tele vannak tárolókkal: számtalan kis fiók, ajtó- és padlódoboz, ülésbe rejtett tér van, amit a kisméretű csomagokkal, vagy az utazás közben szükséges kiegészítőkkel – tablettel, játékkal, kártyával, magazinnal, étel-itallal – meg lehet tölteni.

6. És végül a gyerekcsomag: a nagy lábterekben kényelmesen elférnek a gyerekek saját pakkjai. Ha együtt készítitek össze a kis kincseket az utazás előtt, élvezetessé is tudod tenni az egyébként általában feszült hangulatú készülődést.