Álláskeresés és a közösségi média – mit néz a munkáltató?

Az nem újdonság, hogy a munkáltató leellenőrzi az álláskeresők közösségi oldalait. Na de mire figyeljünk?

Valószínűleg mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy amit nyilvánosan közzéteszünk a közösségi oldalainkon, ahhoz a leendő munkáltatónk is hozzáférhet – sőt, valószínűleg szerepe is van a kiválasztási folyamatban, hogy mit kommunikálunk magunkról. A megoldás természetesen nem az, hogy töröljük a Facebook oldalunkat álláskeresés előtt, hiszen ha nem lehet minket megtalálni online, az sem feltétlenül biztató a munkáltató szemében.

Vannak viszont olyan íratlan szabályok, amiket érdemes betartanunk, ha el akarjuk kerülni az esetleges elutasítást. Cikkünkben összeszedtük, mire érdemes odafigyelnünk a közösségi kommunikációnk során.

Ne hazudjunk magunkról
Ha arra kerül a sor, hogy a HR-es vagy a munkáltató leellenőrzi a közösségi média profiljainkat, arra kíváncsi, hogy egyezik-e az önéletrajzunkban magunkról közvetített kép a valósággal, illetve a magánéletünkben milyen emberek vagyunk. Lehetünk ugyanis kiváló szakemberek, ha azt látják a profilunkon, hogy folyamatosan bulizunk, szélsőséges véleményt osztunk meg bizonyos témákban vagy megbotránkoztató fotókat teszünk ki magunkról, valószínűleg a kiválasztási lista végére kerülünk. Próbáljunk olyan képet mutatni magunkról online, amit offline is fel tudunk vállalni és semmiképp ne hazudjunk az önéletrajzunkban, mert hamar kiderül!

Ellenőrizzük a posztjaink adatvédelmi beállításait
Figyeljünk oda arra, hogy kizárólag azok a posztjaink legyenek nyilvánosak, amiket tényleg a nyilvánosságnak szánunk, tehát nem okoz különösebb bonyodalmat, ha a leendő főnökünk is megnézi.

Ha a barátainkkal szeretnénk megosztani valamit, állítsuk be, hogy csak ők láthassák, vagy zárjunk ki bizonyos személyeket. A hiányos öltözékben fotózott nyaralós képek vagy a hétvégi bulifotók pontosan ez a kategória.

Pár egyszerű szabály betartásával elkerülhetjük az elutasítást a kiválasztás során, ha odafigyelünk közösségi média aktivitásunkra.

Figyeljünk oda a helyesírásunkra
Egy munkáltatónál instant kizáró ok lehet, ha nem tudunk helyesen írni vagy könnyedén leszűrhető a profilunkból, hogy gyenge kommunikációs készségeink vannak. Ellenőrizzük le, mit írunk, mert ami egyszer kikerül a netre, az nagy valószínűséggel ott is marad.

Tartsuk meg a véleményünket magunknak
Vannak emberek, akik nem bírják szó nélkül megállni, ha valami nem tetszik nekik, és megállás nélkül kommentelnek. Mi ne legyünk ilyenek, főleg ha nem megalapozott a véleményünk. Szakmai kérdésekben természetesen lehet vitatkozni, de kerüljük a szélsőséges témakörökben való véleménynyilvánítást: lehetőleg ne tegyünk diszkriminatív megjegyzéseket másokra és semmiképpen ne „trollkodjunk”.

Igyekezzünk professzionális színben feltüntetni magunkat
Persze senkinek nem azért van Facebook vagy Insta oldala, hogy kizárólag a munkájával kapcsolatos szakmai jellegű dolgokat osszon meg, de ettől függetlenül igyekezzünk úgy posztolni, hogy a magánéletünk könnyen belesimuljon a szakmai életünkbe. Egy-egy családi vagy baráti fotó nyilván senkinek nem ártott, de gondoljunk bele, mit gondolnánk például egy orvosról vagy egy ügyvédről, ha a közösségi oldalai tele lennének partifotókkal! Valószínűleg mást keresnénk, mert nem bíznánk meg benne. Ha a szakmai életünk ennyire élesen elkülönül a magánéletünktől, esetleg hozzunk létre két különböző profilt: a magánjellegű tartalmakat csak egy szűk körrel osszuk meg, míg a publikus profilunkon igyekezzünk professzionális színben feltüntetni magunkat!

Ne beszéljünk negatívan a munkahelyünkről
Ugye mondanunk sem kell, hogy ne írjunk negatív posztokat az aktuális munkahelyünkről? Egyrészt nem vet ránk jó fényt, másrészt a jövőbeli munkaadóink is kétszer átgondolják majd, hogy felvesznek-e ilyen embert. Arról nem is beszélve, hogy esetleg véletlenül olyan információt szivárogtatunk ki, ami üzleti titoknak minősül.

Készítette: Profession.hu