7+1 tipp, hogy lerövidítsd a nagytakarítás idejét

A tavasz beköszöntével itt a tavaszi nagytakarítás ideje is. Szerencsére ez nem azt jelenti, hogy egy egész hétvégét ennek kell szentelni, hiszen néhány trükkel könnyedén lerövidíthetjük a takarítás idejét. Megkérdeztük a Qjob.hu szakemberkereső portál szakembereit, milyen lépéseket ajánlanak a takarítási idő lecsökkentése érdekében.

1.) Takaríts felülről lefelé, balról jobbra haladva!

очистка

Veled is megesik, hogy miután letisztítottad a dohányzóasztalt, megpillantod a poros redőnyöket és a takarítása közben pont a szépen letakarított dohányzóasztalra száll a por? Ez egyszerűen kiküszöbölhető, ha betartasz egy egyszerű szabályt: mindig felülről lefelé és balról jobbra haladva takaríts.

Így nem csak biztos lehetsz abban, hogy nem kell dupla munkát végezned, hanem kiküszöbölheted, hogy kihagyj valamit. Porszívózáskor is használható ez a szabály: balról kezdve haladj végig a szoba egész hosszán és ezt ismételd meg egészen addig, amíg elérsz a jobb oldali falig.

2.) Legyen egy rendszered és tartsd magad hozzá!

большая уборка 2

A szakemberek szerint a takarítási idő csaknem a felére csökkenthető, ha egy kialakított rendszer alapján takarítunk. Ez azt jelenti, hogy mindig ugyanazokat a lépéseket követve, a lépések sorrendjét megtartva takarítjuk ki a lakást. 

Ahhoz, hogy az időt minimalizálni tudd, következetesnek kell lenned. Alakítsd ki a saját rutinod, azt, ami neked a legkézenfekvőbb. Amikor ez megvan, mindig tartsd magad hozzá és meglátod, hogy egyre gyorsabban fog menni. 

3.) Először pakolj el, csak utána takaríts!

большая уборка 3

Rengeteg időt megspórolhatsz azzal, ha előbb elpakolod azokat a tárgyakat, amik csak útban lennének és hátráltatnának a takarítás közben, és csak ezután kezdesz el takarítani. 

Ha van rá mód, mindennek legyen meg a saját helye, lehetőség szerint zárható tárolókban, és minél kevesebb minden legyen a földön. Így kevesebb tárgyat kell majd leporolni és kevesebb idő fog elmenni az ide-oda pakolászással is.

4.) Используйте правильные инструменты!

большая уборка 4

Вам не нужно много специальных чистящих средств, чтобы содержать дом в чистоте, но вам определенно понадобятся некоторые основные принадлежности: салфетки из микрофибры, чистые губки, тряпки, пылесос, швабра, чистящая щетка. 

Стоит выбрать лучшее качество необходимых аксессуаров и обратить внимание на то, чтобы они всегда были у вас дома.

5.) Очистите микро в одно мгновение!

основная уборка 5

Чистка микроволновой печи может занять много времени, если вы не выбрали правильный метод. Чтобы легко избавиться от остатков высушенной пищи, стоит сделать трюк: положить воду в кружку или кастрюлю, поставить ее в микроволновую печь и нагревать до тех пор, пока она не закипит. Затем можно использовать влагу, чтобы легко очистить всю внутреннюю поверхность микроэлемента, даже с помощью только влажной ткани.

6.) Используйте уксус для удаления накипи.

большая уборка 6

Особенно важно содержать кофемашины и чайники в чистоте несколько раз в день, так как они могут быть горячим местом для бактерий. 

Простой способ удалить накипь и бактерии – промыть уксусом. Налейте воду в чайник или бак кофемашины, смешанный с несколькими ложками уксуса. Довести до кипения несколько раз, а затем, когда вы закончите, повторите с просто водой, чтобы избавиться от запаха уксуса. 

7.) Убирайте меньше, но чаще

большая уборка 7

Чтобы занимать меньше времени на уборку, убирайте меньше, но чаще. После крупной уборки чистота может сохраняться гораздо дольше, если вы будете содержать квартиру в чистоте, вместо того, чтобы раз в год вносить отставание предыдущего года. 

Намного лучше жить в чистом доме каждый день в году, чем в течение нескольких недель после уборки. Кроме того, легче начать с меньшей, более короткой уборки, чем с большой уборкой, которая охватывает даже целый уик-энд.

+1: Уборка сделана профессионалами!

основная уборка 8

Если вы вообще не хотите тратить время на уборку, не стесняйтесь доверить уборку профессионалам. Будь то еженедельная, ежемесячная уборка или генеральная уборка, которая повторяется каждый год, вы можете легко найти надежного специалиста по уборке, который выполнит эту работу на портале поиска специалистов Qjob.hu. Qjob.hu гарантирует безрисковый бизнес, вы можете легко и безопасно оплатить онлайн за работу, проделанную на сайте.