Óvodai és bölcsődei ügyelet nyáron

Április 30-tól az önkormányzatok kötelesek lesznek az óvodákban és bölcsődékben ügyeletet biztosítani – erről jelent meg a kormányrendelet a Magyar Közlönyben.

Az ügyeletet munkanapokon reggel 6-tól este 6 óráig kell biztosítani. Azok a gyerekek kerülhetnek be, akiknek a szülője vagy más törvényes képviselője dolgozik, vagy más ok miatt kéri az ügyeletet, és a szülő írásban nyilatkozik arról, hogy a gyerek nem szenved fertőző betegségben. Az ügyeletet kiscsoportos formában kell megszervezni, egy csoportban legfeljebb öt gyerek lehet. Ugyanez a kormányrendelet arra is lehetőséget ad, hogy egy munkahely a dolgozói gyerekei számára napközbeni felügyeletet szervezzen. Ide a legalább 20 hetes csecsemőktől kezdve a bölcsődések, óvodások, és 14 éves korig az iskolások is bekerülhetnek – írja a hvg.hu.

Újbuda Önkormányzata Facebook oldalán tudatta, hogy célja, hogy ha a körülmények lehetővé teszik, nyáron legyenek nyitva óvodák, bölcsődék. A szülői igények felmérése és megismerése mellett – valamennyi intézmény szükség szerint nyitva tartson és a családok munkába állását segítve gyermekeket fogadjon.