Új irányelvek a munkahelyre való biztonságos visszatéréshez

Az Európai Bizottság iránymutatást tett közzé a munkahelyre való biztonságos visszatéréshez.

A koronavírus-járvány ideje alatt, illetve az azt követő időszakra vonatkozóan a munkavállalók egészsége és biztonsága megőrzése érdekében az Európai Bizottság iránymutatást tett közzé a munkahelyre való biztonságos visszatéréshez – jelentette be Nicolas Schmit foglalkoztatásért és a szociális jogokért felelős uniós biztos pénteken.

Az iránymutatás választ ad a munkáltatók gyakorlati kérdéseire, többek között arra, miként csökkenthetik a legkisebbre a koronavírusnak való kitettséget a munkahelyen, hogyan tehetik naprakésszé kockázatértékelésüket, gondoskodva a beteg munkavállalókról. Segíteni fogja a munkáltatókat és a vállalkozásokat a munkába való visszatérés kezelésében és a személyzetnek nyújtott gyakorlati tanácsadásban. Az Európai Bizottság internetes oldalán elérhető, iránymutatás az egyes ágazatokra és foglalkozásokra vonatkozó nemzeti információkhoz vezető linkeket is tartalmaz.

Új irányelvek a munkahelyre való biztonságos visszatéréshez

Az iránymutatás továbbá tanácsokat ad a beteg munkavállalók gondozására vonatkozóan, kitér a továbbképzés lehetőségeire, naprakész kockázatértékelést tartalmaz, és folyamatosan tájékoztatást biztosít az egyes ágazatok és foglalkozások számára. A helyzet alakulásával az iránymutatás megbízható információkkal rendszeresen frissül – tették hozzá.